1r de Maig: Ni murs ni fronteres, solidaritat obrera!

maig, 1er

1MAYOMODIF2_0000-21-e1460820468315Un any més, commemorem el 1r de maig, dia internacional de la classe treballadora, on es recorda la lluita fins a la mort de 8 treballadors anarquistes a Chicago per a aconseguir la jornada laboral de 8 hores el 1886.

En l’actualitat, tot i que la situació és diferent, malauradament la classe treballadora segueix patint condemnes a mort. Les guerres, els feminicidis, les morts a la feina, els suïcidis derivats de desnonaments i acomiadaments… Tots són exemples que demostren que milers de persones de classe treballadora es veuen condemnades dia rere dia per a mantenir un ordre social injust, on la classe, el gènere o la procedència marquen un factor tràgicament determinat.

Amb aquest context, aquí ens trobem novament a peu de carrer lluitant per un present millor. Som la CNT, nascuda a Barcelona el 1910 i hereva de la llarga tradició anarcosindicalista i revolucionària catalana que es remunta als temps de la fundació de la secció hispana de la Primera Internacional el 1870.

Recolzem un sindicalisme fonamentat en l’assemblea com a base pera a la presa de decisions. Els sindicats i seccions de la CNT són organismes autònoms de la classe treballadora i tots els càrrecs són revocables i permanentment sotmesos al control de les assemblees.

No rebem subvencions de l’Estat com tampoc fons de cap partit polític. La CNT manté la seva independència econòmica gràcies a les quotes i activitats dels seus propis afiliats, així com la seva autonomia política mitjançant l’acord que cap persona, si milita en un partit, pot ocupar cap càrrec de responsabilitat.

No participem en les eleccions sindicals perquè formen part de l’engranatge de domini al món laboral i són alhora una plasmació de les polítiques del “diàleg social” forjades als caducs Pactes de la Moncloa.

Les seccions sindicals de la CNT són eines reivindicatives efectives de la classe treballadora. Al marge dels comitès, en els nostres conflictes laborals hem demostrat que la lluita fonamentada en l’acció directa, sense intermediaris i amb objectius clars, és la que ens fa ser un sindicat verdaderament combatiu i efectiu.

Finalment, pensem que els Estats i el sistema capitalist

a han de ser eliminats, ja que defensem la creació d’una societat futura autogestionada i lliure.

Activitats:

10:00h Mitin. Actes culturals. Trobada de paradetes.

13:00h Manifestació.

14:00h Dinar popular.

“Tres xemeneies”, avinguda del Paral·lel – passatge de La Canadenca. Barcelona.

 

VISCA LA ANARQUIA I MORT L’ESTAT!!!

Deixa un comentari

Figueres