QUI SOM?

La CNT és un sindicat obrer, profundament compromès amb la defensa de les reivindicacions obreres i amb una sèrie de plantejaments que fan que la CNT sigui un sindicat diferent als altres.

Aquests plantejaments són:
L’ACCIÓ DIRECTA, enfront dels intents de domesticació del sindicalisme i del moviment obrer, acció directa que significa, NO ACCEPTAR intermediaris dins de les relacions laborals (comitès d’empresa, autoritats laborals, tècnics, etc.) per anar cap a una relació directa sindicat-patronal, com a millor mètode de defensa dels treballadors en l’empresa.
APOLITICISMO, enfront de la intoxicació política del moviment obrer, i a aquells que es volen aprofitar del moviment sindical per fer la seva carrera política, la Confederació es declara APOLÍTICA. Aquells treballadors que pertanyin a algun partit polític podran estar en la CNT com a simples afiliats, però no podran ocupar càrrecs de la mateixa.
FEDERALISME, enfront dels problemes derivats tant del centralisme autoritari, com del nacionalisme patriotero, la CNT declara la solidaritat de classe entre tots els treballadors del món, sigui el que sigui, el seu color, idioma o raça; tots fermament units per mitjà del federalisme de les comunitats i dels pobles.
REVOLUCIONARI, la CNT és un sindicat revolucionari perquè no es va a conformar amb un conveni millor, o amb una reducció de jornada; això són conquestes que els treballadors anem fent, producte del nostre esforç, però el nostre objectiu és acabar amb la societat de classes, i l’explotació de l’home per l’home, per aconseguir una societat on la JUSTÍCIA SOCIAL i la LLIBERTAT no siguin una quimera.

 

Qui pot pertànyer a la CNT?

Qualsevol treballador/a pot estar afiliat/da al sindicat sense que importin les seves conviccions polítiques o les seves creences religioses. Només cal que es comprometi a acceptar el nostre pacte associatiu i a respectar les decisions preses a l’assemblea.

CNT és una organització independent que uneix sense matisos a tota la classe treballadora. Per a preservar aquesta independència els membres de partits polítics o d’organitzacions religioses no poden usar el sindicat per a fer proselitisme així com tampoc no podran assumir càrrecs.

En canvi, a la CNT no hi caben aquelles persones que no poden ser considerades treballadores com ara empresaris, rentistes, grans propietaris, executius i alts càrrecs, càrrecs polítics de l’administració de l’estat, etc.

Policies i cossos repressors en general tampoc poden ser afiliats a la CNT.

Finalment, per coherència, tampoc admetem la doble militància de treballadors/es afiliats/des a altres centrals sindicals.

Més informació sobre nosaltres a:

CNT Catalano-Balear

CNT